The Divine Life Society
Afdeling Aalst
Homepage  • Swami Satchidananda zou op 22 december 2002 88 jaar geworden zijn, maar hij overleed op 19 augustus. We maakten kennis in mei 1966. Swamiji schreef daarover:
    "Toen het hoofdkwartier van The Divine Life Society vernam dat ik naar het Westen zou komen, vroegen ze me enkele centra te bezoeken die ze kenden in Europa, om er meer over Yoga te verklaren. Ik schreef naar deze centra vanuit Parijs. Ik ontving een heel liefdevolle brief uit Aalst, BelgiŽ. Het was de mooiste van alle. Vanaf het ogenblik dat ik hem ontving, voelde ik dat hij van mooie mensen kwam, die van me zouden houden en van wie ik zou houden. Deze brief kwam van de gebroeders Kiekens. In het Vlaams betekent Kiekens, kuikens. Gewoonlijk is het de hen die warmte geeft aan de kuikens, maar in dit geval waren het de kuikens die warmte gaven aan de hen. Ze ontvingen me bij hen thuis. Elke morgen gaven ze me koffie zoals ik hem graag heb. En hun Yogafamilie begon te groeien. Ik heb nooit geloofd in het voordeel van kippensoep, maar nu kan ik ze naar waarde schatten."
    Tijdens een van de dagen van zijn eerste twee weken durende bezoek in mei 1966 reed ik samen met Swamiji met de bus naar mij thuis. De school was juist uit en de bus zat vol schoolkinderen. Een jongetje uit mijn buurt rende opgewonden naar huis en riep: "Mama, mama, ik heb Sint Maarten gezien." Aangezien Sint Maarten de patroonheilige van Aalst is, willen ze daar van Sint Niklaas niets weten. Op de vooravond van 11 november, nationale feestdag, zetten de kinderen een klomp naast de kachel met een raap en een wortel in voor het paard van Sint Maarten.'s Nachts brengen de Sint en Zwarte Piet speelgoed en snoep. Toen ik in 1993 in zijn aashram in Amerika was (Yogaville, Virginia) zei Swamiji in de avondsatsang: "Als ik heilig wil worden ga ik naar Aalst." En hij vertelde het voorval.
    Narayana