The Divine Life Society
Afdeling Aalst
Homepage


TOT DE OUDERS

Swami Satchidananda

Gezondheid en niet ziekte is ons geboorterecht. Kracht en niet zwakheid is onze erfenis, vrede, maar niet rusteloosheid, kennis, maar niet onwetendheid, zaligheid, maar niet zorgelijkheid.

Wij willen vanzelfsprekend allemaal dat onze kinderen hun erfenis en hun geboorterecht naar waarde schatten. Kinderen komen heel zuiver op de wereld; het is aan de volwassenen hen te helpen om schitterend, sterk en gezond te blijven.

Er is geen beter gezondheidstonicum dan Yogaasanas. De aasanas zijn doeltreffend in het voorkomen van ziekten en ook in het genezen van ziekten. Prins en boer, kind en grootouder, zieke en gezonde, allen kunnen ze Yogahoudingen beoefenen met het maximumvoordeel.

Onthoud dat de beste manier om te leren door het voorbeeld is. Geef het goede voorbeeld aan uw kinderen. Als ze u iets zien doen, zullen ze het willen nadoen. Als ze u Yogaasanas zien doen, zullen ze willen meedoen. Zo ook, als ze u zien roken, zullen ze ook dat willen doen. Ze zullen dat dan ook willen proberen. Om het even welke raad u hen geeft, als u zelf ongezonde gewoontes hebt, zullen de kinderen volgen.

En het is natuurlijk heel belangrijk hen niet te dwingen om Yoga te beoefenen. Herinner u hoe u rebelleerde tegen uw ouders als ze u iets wilden opdringen.

Praat gewoon met uw kinderen over de voordelen, laat hen geregeld zien dat u het zelf doet en maak het prettig.

Ik wens de kinderen van alle leeftijden plezier en succes in hun Yogabeoefening. Moge u uw geboorterecht, uw goddelijke erfenis opeisen en moge u schitteren als volgroeide Yogis, die overal vreugde, vrede en kennis uitstralen.