The Divine Life Society
Afdeling Aalst
Homepage • De president van "The Divine life society" heeft vandaag (09-06-2019) op 86j leeftijd mahasamadhi bereikt... hij diende zowel Sri Swami Sivananda ji maharaj als Sri Swami Chidananda ji maharaj... een groot verlies voor de spirituele wereld en The Divine life society in het bijzonder...

 • Korte bio van Swami Vimalananda:

  Sri Nagaraj werd geboren in 1932 in chamarajanagar (in de buurt van mysore), karnataka, En was een grote patriot, die deel nam aan de stop india beweging in zijn vroege student leven. Hij was tegelijkertijd een grote bewonderaar van Sri Ramakrishna Paramahamsa en Swami Vivekananda, waarvan de leer een diepe invloed op zijn leven had. Hij was regelmatig aanwezig bij de Ramakrishna missie satsanga. Zijn liefde voor afzondering op de oevers van de ganga, voor het doen van intense sadhana bracht hem in 1953 naar Sivananda ashram.

  Sri Nagaraj is een voorbeeldige nishkama karma yogi, en Swami Sivananda heeft dit in hem herkend. Vanwege zijn oprechtheid en betrouwbare natuur werd hij toevertrouwd aan de job van het ontvangen van Sri Guredev's mail en was hij aanwezig bij zijn correspondentie, die hij met de grote tevredenheid van Sri Gurudev deed. Hij was tegelijkertijd een persoonlijke hulp aan Swami Chidananda, aan wie hij langzaam een uitzonderlijk type toewijding en impliciete gehoorzaamheid ontwikkelde, zo erg dat zijn woorden een evangelie waren aan Sri Nagraaj. Het is inderdaad zeldzaam om zo'n soort toewijding en gehoorzaamheid te zien tegenwoordig. Zelfs zo zijn liefde voor Sri Gurudev, de Ganga en de Himalaya is iets unieks. Vaak zou hij in de Himalaya jungle gaan voor eenzaamheid en afzondering, en dit voor vele uren.

  Na Sri Gurudev ' s mahasamadhi in 1963 diende Sri Nagaraj Swami Chidananda als zijn persoonlijke secretaris.

  Op 26 juli, 1972, de heilige goeroe purnima, werd hij ingewijd in de orde van sannyasa en kreeg de naam Swami Vimalananda. Als secretaris van Swami Chidananda, heeft hij veel gereisd, zowel in india als in het buitenland. Hij is een belichaming van geduld en zelfopoffering. Na de mahasamadhi van Swami Chidananda in 2008, diende hij The Divine life society als de 3e president tot vandaag...

  Shraddhanjali en gebed op deze dag van De heilige mahasamadhi van; H.h. pujye Sri Swami Vimalananda Maharaj
  Een ware dienaar van de mensheid
  Geboren om van te houden, te mediteren, te geven, te zuiveren en te realiseren Moge zijn vrome ziel eeuwige vrede en opperste moksha bereiken...
  Om Namo Bhagavate Sri Swami Sivanandaya Namah

 • Swami Vimalananda kwam naar Aalst in 1969 samen met Swami Chidananda Hij heette dan nog Nagarajan. Hij woonde een jaar in Aalst. Alvorens alleen naar het Westen te vertrekken, nam hij Sannyaasa van Swami Chidananda, die hem de monastieke naam Vimalananda gaf.

  Hij kwam met een valies vol cassettebandjes, die hij allemaal uit tikte om te worden gepubliceerd. s Avonds kwam hij te voet bij ons eten. Om een uur of tien bracht ik hem terug naar de Aashram in de Arbeidstraat. Tijdens mijn eerste bezoek aan India wachtte hij me op in Delhi We bezochten samen Benares en gingen vandaar naar Rishikesh.

  Hij was vele malen in Aalst. Ik reisde met hem tweemaal India rond samen met Narasimulu zaliger, een goede vriend van ons beiden. Hij nam me mee naar de de grote bedevaartsoorden in de Himaalayas. Hij was een man uit n stuk, zuiver en eerlijk als goud. Hij was Swami Chidananda toegewijd met hart en ziel. Ik herinner me dat hij me vertelde over de tijd dat ze geen schoenen hadden en water uit de Ganges de berg op moesten dragen en dat er allerlei ontberingen waren. Maar, zei hij, wij hadden Goeroedev! Ik heb van hem heel wat geleerd.

  Ik heb de beste herinneringen aan hem. Hij heeft een plaats in het hart van velen.