The Divine Life Society
Afdeling Aalst
HomepageDeze cd bevat 40 jaargangen van Licht van Sivananda, jaargangen vanaf 1967 tot 2007.

Al deze tijdschriften werden ingescand en voorzien van de originele tekeningen, opgemaakt in HTML. Deze cd zou dus op zowat iedere computer moeten werken (al hebben we dit niet uitgetest), de vereisten daarvoor zijn: de pc moet minimaal voorzien zijn van een cdrom-lezer, hij moet voorzien zijn van een internet explorer, maar een internetaansluiting is niet noodzakelijk.

Deze cd bevat meer dan 600Mb aan informatie.

Deze cd bevat meer dan 5.000 blz. tekst.

Deze cd bevat honderden tekeningen en foto's.

Er werd jaren aan gewerkt, en al hebben we de teksten met de grootste zorg verbeterd, toch beweren we niet dat alle fouten eruit werden verwijderd.

Ik ben er echter vast van overtuigd dat de vele informatie die u aldus ter beschikking wordt gesteld een grote hulp zal zijn en dat Goeroedev Swami Sivananda het medium beslist zou hebben gebruikt, mocht het in zijn tijd hebben bestaan.Deze cd geen gewone cd, deze cd bevat MP3 bestanden.

Wat is MP3 ?

Een MP3 is een bestand, een file, die je kan opslaan op je harddisk van je computer, of op een cd-rom.

Net zoals ieder ander computerbestand. Je herkent een MP3 bestand aan de .mp3 extensie. MP3 staat officieel voor Mpeg Layer 3. (1 van de vele varianten om bestanden te comprimeren)

Maar de grote bekendheid is verworven onder de benaming MP3.

Waarom MP3 ?

De belangrijkste reden:

Bestandsgrootte in combinatie met kwaliteit.

Het grote voordeel van een MP3 bestand boven een WAV of MIDI is dat de kwaliteit UITSTEKEND is en de grootte van een MP3 bestand tussen de 3 en 5 MB ligt (afhankelijk van de lengte natuurlijk).

Ter vergelijking: Een WAV file van dezelfde lengte is al snel 10 x zo groot!

Kwaliteit?

Ook tussen MP3's onderling bestaat weer kwaliteitsverschil. Een MP3 heeft altijd een bitrate, welke weergeeft hoeveel kilobits per seconde (Vandaar Kbps!) muziek gebruikt worden. Die bitrate kan varieren maar is meestal tussen de 128 en 192 Kbps.

Minimale Systeemeisen

- Operating System: Voor bijna alle operating systemen zijn wel MP3-players verkrijgbaar.

- Een geluidskaart

- Geluidsboxen of een hoofdtelefoon

- De computer waar je geen MP3's op af kan spelen, moet ik nog tegenkomen. En de kans daarop wordt alleen maar kleiner ;)

DVD speler

Of op een moderne dvd spelers met mp3 ondersteuning.

Mijn Mp3 Doet het Niet......

Een MP3 is een computerbestand, uw computer heeft dus een programma nodig om de muziek af te spelen. Vanaf Windows 98 is dit programma bijgeleverd. Kijk even in de handleiding van je computer.

Als je DVD speler deze mp3-cd niet afspeelt moet je de handleiding raadplegen. Niet alle DVD spelers ondersteunen MP3 muziekbestanden.

Wat staat er op deze cd:

Ieder muziekstuk beschrijven zou ons een beetje ver leiden, er staat meer dan 17.00 uur muziek op.

Er staan bijna 4.30u opnames van goeroedev swami sivananda op deze cd, verschillende liederen en commentaar op liederen.

Er staat een cd op van Swami Chidananda op, deze staat al een tijdje op de website van de DLS.

Er staan op deze cd een aantal mantra's en Prayers op, afkomstig van de website DLS Zuid-afrika.

Verder is de cd vervolledigd met allerhande hymne, stotrams, bhajans, enz. her en der verzameld.De tekst van deze cd stond reeds op de website onder "berghouding" hiervan werd een cd samengesteld, de opname werd gemaakt tijdens een yogaretraite. Aan deze tekst werd "Soerya Namaskaar" toegevoegd, waarbij de "soeryamantra's" het ritme kunnen aangeven.

Dit alles werd uitgegeven met een boekje met verklaring en uitleg.

Deze cd bevat ook twee Yoga Nirdaa.

Deze cd is een ware aanrader.