The Divine Life Society
Afdeling Aalst
Homepage


EEN NIEUW BEGIN
Swami Chidananda

TWINTIG BELANGRIJKE SPIRITUELE INSTRUCTIES

1. Sta op om 4u. Dit is Brahmamoehoerta, uiterst geschikt voor meditatie over God.

2. AASANA: Zit in Padma-, Siddha- of Soekhaasana voor Japa (herhaling Mantra) en meditatie gedurende een half uur, met het gezicht naar het oosten of het noorden. Verleng de periode geleidelijk tot drie uur. Doe Siershaasana en Sarvaangaasana voor Brahmacharya en de gezondheid.
Doe lichte fysieke oefeningen, zoals wandelen enz. geregeld, Doe twintig Praanaayaamas.

3. JAPA: Herhaal een of andere Mantra, zoals zuiver OM of OM Namo Naaraayanaaya, OM Namah Shivaaya, OM Namo Bhagavate Vaosoedevaaya, OM Sharavanabhavaaya Namah, Sietaa Raam, Shrie Raam, Hari OM of de Gaayatrie, volgens je smaak of voorkeur, van 108 tot 21.600 keer dagelijks (200 maalaas x 108 = 21.600).

4. DIEET: Neem Saattvisch voedsel, Soeddha Ahara. Vermijd chillis, tamarind, uien, zure dingen, olie, mosterd, asafoetida. Wees matig in eten. Overlaad je maag niet. Geef de dingen op waar je geest meest van houdt gedurende veertien

dagen per jaar.

5. Heb een afzonderlijke meditatiekamer op slot en grendel.

6. Doe geregeld aan liefdadigheid, elke maand of zelfs dagelijks volgens je middelen.

7. SVAADHYAAYA: Studeer systematisch de Gietaa, Raamaayana, Bhaagavata, Vishnoe Sahasranaama, Lalita Sahasranaama, Aaditya Hridaya, Oepanishads of de Yoga Vasishtha , de Bijbel , Zend Avesta , de Koran, de Tripitakas, de Granth Sahib enz., van een half uur tot een uur dagelijks en heb Soeddha Vichaara (zuiver Zelfonderzoek).

8. Bewaar je vitale kracht zorgvuldig. Ze is God in beweging. Ze is alle kracht, alle geld, ze is de essentie van je leven, gedachte en intelligentie.

9. Leer enkele gebed-Shlokas, Stotras (hymnen) van buiten en herhaal ze zodra je neerzit voor meditatie. Ze verheffen de geest vlug.

10. Heb Satsang. Geef negatief gezelschap, roken, alcohol en vlees eten volledig op. Ontwikkel geen schadelijke gewoonten.

11. Vast op Ekadasi of leef op melk en vruchten.

12. Draag altijd een Japa Maalaa bij je.

13. Observeer Mauna (stilzwijgen) gedurende enkele uren per dag.

14. Spreek altijd de waarheid. Spreek weinig. Spreek zacht.

15. Verminder je behoeften. Leid een gelukkig, tevreden leven.
Vermijd nutteloos gepieker. Leef simpel en denk hoogstaand.

16 Kwets nooit iemand. Controleer woede door liefde, vergevensgezindheid en mededogen.

17. Betrouw op jezelf. Dit is de hoogste van alle deugden.

18. Denk aan de vergissingen die je beging in de loop van de dag juist voor je naar bed gaat (zelfonderzoek). Houd een dagboek bij en een register voor zelfverbetering. Tob niet over voorbije vergissingen.

19. Onthoud dat de dood je op ieder ogenblik kan overvallen.
Verzuim nooit je plichten. Wees zuiver van gedrag (Sadaachaara).

20. Denk aan God zodra je ontwaakt en juist voor Je gaat slapen. Geef je volledig over aan God (Saranaagati).

OM Shaantih Shaantih Shaantih!

Dit is de essentie van alle spirituele saadhanaas. Dit leidt totmMoksha (bevrijding), Al deze niyamas of spirituele geboden moeten strikt worden gevolgd. Je mag niet te toegeeflijk zijn voor de geest.